Zamieszczone przez WM66
[O2FL] włączniki ASP, ASR, przyciski deska rozdzielcza na ga
Zwiń
X
-
[O2FL] włączniki ASP, ASR, przyciski deska rozdzielcza na ga
witam, ja mam takie małe pytanie, na desce rozdzielczej w OIIFL są takie podłużne włączniki (przełączniki) typu ASP, ASR itp... (zob. foto: https://www.google.pl/search?q=1Z092...ml%3B480%3B640)
W każdym razie po ich włączeniu albo się podświetlają albo gasną. Są umieszczone pod pokrętłami klimatyzacji, nawiewu itd. Jest tam kilka miejsc w których występują zaślepki włączników. Chciałbym w jedno z tych miejsc dokupić dodatkowy włącznik i podmienić na włącznik z myślą o włączaniu dodatkowego urządzenia. U mnie jest akurat nim antyradar umiejscowiony w komorze silnika. Myślę że włączanie w ten sposób jakiegokolwiek innego urządzenia wyszłoby najprofesjonalniej ale jest jak dla mnie jedna ale czyli brak informacji jak takie poszczególne przełączniki działają (w zależności czy do ASP, aSR itd) Pytanie brzmi: czy są to przełączniki czy tylko włączniki, mono czy bistabilne? A może one są tylko stykami które włączają dodatkowe przerzutniki lub styczniki?
Nie mam na zbyciu dodatkowego to bym sprawdził omomierzem ale może ktoś się kiedyś z kolegów tym zajmował, uprościłoby mi moją koncepcję"eleganckiego" włączania gadżetów. A może ktoś ma na zbyciu takie włączniki?
Pozdrawiam.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
-
-
A po to, że niestety w obydwu linkach które podałeś nie ma odpowiedzi na moje pytanie pomimo, iż temat zbliżony tematycznie. Dlatego dalej ciągnę ten wątek. Pozdrawiam.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
Komentarz
-
-
a swojego nie laska wyciagnac z auta i zajrzec mu w bebechy, tylko przed klawiatura siedziec? lenistwo, lenistwo, lenistwo!
wszystkie tego typu wlaczniki w O2 sa to przyciski chwilowe, z zestykami grafitowymi - nie znosza jakiegokolwiek wiekszego pradu wlaczanego - w takim przypadku dochodzi do pozaru bebechow guziczka.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
witam, no jakoś bezpieczniej zapytać a teraz zima i garażu nie mam wieć wiadomo jak się chce to przy mrozie grzebać, a co to znaczy przycisk chwilowy? to jest styk, mono czy bistabilny?Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
Komentarz
-
-
matompra, monostabilny->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016